fredag 24 mars 2023

Angelina Pavanelli - Värt att dö för?


Första gången Angelina Pavanelli omnämndes i bloggen var 2019 då jag skrev om bandet Another late night där Angelina var med. Jag minns att jag gillade bandets lågmälda men dansanta musik. Även som soloartist har Angelina imponerat. Hon släppte den starka singeln Vem trodde för en månad sedan och i början av mars så gästade hon bloggens serie Musikminne. 

Angelinas röst är ett stort rum av känslor och hennes sinne för melodier är fantastiskt. Nu är hennes nya singel här. Den är hämtad från kommande EP:n Lika bra vi och heter Värt att dö för? 

Singeln är en synthdriven och grubblande historia om att känna sig kär med detaljer som att gå hem samtidigt som någon snuddar vid ens hand - men är det bara känslor som inte är byggstenar i det livet man faktiskt själv vill leva? Vad är värt att ge upp för någon? Vad mår man själv bra av i längden? 

Jag tycker mycket om Angelinas musik. Hennes texter är öppna och raka och hennes röst är som sagt verkligen ett stort rum av känslor. Det märks att det hon sjunger betyder något för henne. 

Värt att dö för? är en singel som det strålar om och som många säkerligen kan känna igen sig i.

Lyssna här nedan!