tisdag 28 mars 2023

Adam David Englund - Andetag


Adam David Englund är en av de mest frekvent omnämnda artisterna på bloggen. Första gången jag skrev om honom, i december -21, så var han aktuell med låten Den siste bohemens klagan, som skrevs av hans mentor i gymnasiet. Knappt två år har gått sen dess och efter det släppet har jag märkt en stor utveckling hos Adam. Han känns tryggare både i sin röst och i sitt låtskrivande. EP:n Fem röda rosor som släpptes i maj förra året imponerade på mig och det kändes som att han äntligen hade hittat sitt uttryck, något att verkligen bygga vidare på. 

Nya singeln heter Andetag och det handlar om ett liv och ett par som vaknar till liv igen av vårens värme och ljus. Allt kan kännas hopplöst och kärleken långt borta när allt är mörkt och grått men så kommer ljuset och ger kärleken extra puls igen och alla starka känslor kommer fram igen. Adam sjunger fortsatt stark och låten bär på en vårlig och ljus produktion. Adam sjunger att han faller igen när det blommar i Hoglands park. Jag gillar när han tar in hans Karlskrona i texterna. Det bidrar till att texterna känns mer nära och det är fint att han lyfter platser som sällan nämns i den musikaliska geografin. 

Låten är som sagt ljus och hoppfull och den växer för varje lyssning. Adam har tidigare sjungit starkt om utsatta människors vardag, men han sjunger minst lika starkt om det hoppfulla, om att släppa in solen. I relationen och i livet i stort. Det är både vackert och medryckande.

Lyssna här nedan!