tisdag 21 mars 2023

Aevy Lore - From the moment we are born


Olivia Ahltorps Aevy Lore är tillbaka med en ny singel, From the moment we are born. Jag skrev om singeln Stay wild när den släpptes i september förra året. Jag beskrev den som en varm, innerlig kram. I hennes musik hörs och känns hennes samhörighet med naturen. Naturen blir till ett instrument i hennes musik och hon brinner samtidigt för hållbarhetsfrågor och det genomsyrar det hon gör. 

För mig så präglas Olivias musik, utöver hållbarhetsaspekten, av tre känslor; samhörighet, frihet och lugn. Den tycks handla mycket om att känna sig hemma både i sig själv och i samhället i stort och att ha skogen som tillflyktsort, en plats att både vila och känna sig mindre begränsad i. En plats att odla tankar av lugn istället för av stress.

Hennes musik präglas också av en påtaglig närvaro och en stämning som är både mystisk och nyfiken. I slutet av låten talar Olivia till lyssnaren; ”as we are walking slowly, closer and closer to death, it’s a life worthy of every breath” och det är ord som doftar både av insikt och av längtan, samtidigt som musiken pendlar mellan stillsam och dramatisk. 

From the moment we are born är den fjärde singeln i ordningen från Aevy Lore och jag gillar hur det oväntade i hennes låtar ändå kan ge en ett sådant lugn. Tempot kan skifta snabbt och plötsligt kan något stillsamt bli explosivt, en viskning bli till ett rop. Hon är inte rädd för att göra något oväntat och experimentera med sina låtar. Jag påminns ibland om Aurora men samtidigt är Aevy Lore något helt eget. Olivia sjunger alldeles utmärkt och hennes fjärde singel är också den jag gillar mest hittills. En oerhört vacker låt om att vilja höra hemma någonstans.

Lyssna här nedan!