söndag 19 juni 2022

Musikminne från Malin Carla


Malin Carla från Göteborg debuterade med EP:n Brinner den 17 juni. Det är en EP med fyra starka låtar, där sorg och livslust möter varandra. Känslan blir som hon sjunger i avslutande Hisingen "Hemma igen", att strävan är att känna sig hemma någonstans. Idag gästar Malin bloggen för att berätta om ett musikminne!

Jag har många starka musikminnen men de två allra starkaste är när jag sett Within Temptation och Foo Fighters. Jag blev helt såld på Within Temptation en regnig dag när jag var 13 år. Första låten jag hörde var ”Ice Queen” och det tog inte lång tid innan jag och pappa såg dom live på Kåren i Göteborg. Varje år de kom tillbaka såg vi dom tillsammans med en kompis och bandet började kalla oss för ”The Swedes”.

År 2012 såg vi dom igen på Metaltown. Som alltid stod jag och min kompis längst fram i mitten. Dagarna efter kom det upp en bild på deras hemsida där vi syntes i publikhavet och resultatet blev det mest fan-artiga jag gjort; jag tatuerade in bilden på armen. Andra stora minnet var att se Foo Fighters live när Dave bröt benet efter 1,5 låt. En otroligt surrealistisk kväll som i slutändan blev väldigt fin och minnesvärd.

Som ni hör är jag uppvuxen med hårdrock och metal. Dock är min EP Brinner som släpptes 17 juni snarare göteborgspop, en platta med inslag av mycket kör, stråk och låttexter på svenska. Det är det som är så fint med musik tycker jag, att man kan ha fötterna i många genrer och samtidigt göra sin egen grej av det man tycker om.

/ Malin Carla

Lyssna på Brinner här nedan!