onsdag 29 juni 2022

Musikminne från Linn Cervell


Linn Cervell från Stockholm debuterade 2020 med singeln Complaining. Senare samma år släppte hon EP:n B
lue Moon som jag själv lyssnade mycket på det året. Den hjälpte mig att sudda bort mycket av mörkret jag och många andra kände just då. Nu är Linn aktuell med EP:n Introspection Collection där hon återigen får en att känna att man inte är instängd och ensam med sina problem. Det finns en väg ut. Du är aldrig ensam om dina känslor. Idag gästar Linn bloggen för att berätta om ett musikminne!

Ett musikminne som ligger mig varmt om hjärtat är terminen då jag och mina vänner från Rytmus musikgymnasium arrangerade en Live Night ihop. Live Night är en festival som arrangeras varje år av de som går sista året på Rytmus, där alla får uppträda antingen med sin egen eller andras musik, på vilket sätt de än vill. Det var något man kunde se fram emot nästan hela skolgången - den sista showen som skulle knyta ihop säcken för allt. 

När det var vår tur att arrangera Live Night, beslöt jag och mina närmsta vänner oss för att göra en Shrek-musikal. Med låtar från filmerna, i en egen remixad version av historien om Shrek, gjorde vi en fullspäckad show med klädbyten, solon, dans, och teater, på 25 minuter. Alla spelade varsin karaktär, med outfits som vi varsamt had hittat plagg för och matchat ihop från olika secondhandaffärer. Vi spenderade timmar på att öva fight-scener, skriva om manus, skapa material vi kunde använda för att marknadsföra showen- och den gröna färgen, ja den var överallt. 

Det kanske kan verka lite oseriöst, vi som hade ägnat åt oss en treårig utbildning i låtskriveri och sen valde att avsluta med att hoppa runt på Dieselverkstadens scen, halvt skrikandes till All Star. Men jag tänker på det ganska ofta.

Det påminner mig om två saker. Det ena är att saker måste inte verka ”seriösa” eller allvarliga för att vara viktiga och bra. För publiken var det kanske inte den objektivt mest ”djupa” konsertupplevelsen, men för oss var det viktigt. Det var vår vänskap och vår kreativitet som fick ta plats, en hyllning till att vi kanske var lite speciella, haha. Det behövde inte vara så pretentiöst för att det skulle vara fint, och jag tror att det lyste igenom. För mig är det något som jag starkt kopplar till just musik. 

Och det andra det påminner mig om är att det alltid är viktigast att ha kul. Det är väl den viktigaste poängen med musik tänker jag, att man mår bra av det, och särskilt när man får dela det man andra!

/ Linn Cervell

Lyssna på Linns EP Introspection Collection här nedan!