fredag 17 juni 2022

Maja Ottilia - Kommer aldrig hända


Maja Ottilia, eller Maja Bäckman som hon heter till vardags, är inblandad i mycket spännande musik just nu. Hon har ett nära samarbete med exempelvis Ida Gratte och Tiffany Lorentz, hon är även medlem i fantastiska Cloudpocket som jag hyllat här i bloggen och hon släpper även egna låtar. Kommer aldrig hända släpps idag! I höst kommer EP:n
Hej/Hejdå och Det kommer aldrig hända är det första smakprovet.

EP:n beskriver ett förhållande från början till slut, från pirret i början till att det tar slut, man känner att man vill klamra sig fast vid det fina och slutligen till där man har accepterat hur allt blev. 

Melodin smakar somrigt och blås och handklapp bidrar till den känslan. Texten grundar sig i något sorgligt, men i orden finns ett starkt självförtroende bakom, något som säger till henne att detta är rätt, något som säger "Du kommer gå hel ur det.” Dissas man av någon är det lika bra att dissa denne tillbaka. 

Jag ser fram emot att höra EP:n och tycker om hur Maja med sin musik vänder sorgliga känslor till något för dansgolvet. Dissade känslor blir till ben som svänger.

Lyssna här nedan!