söndag 17 april 2022

Svenskt Tonarkiv - I LOVE EUROPE!


Svenskt Tonarkivs nya singel heter I LOVE EUROPE! och tro mig, den har inte mycket gemensamt med Christer Sjögrens låt med samma namn. Här bjuds vi på en musikaliskt lågmäld roadmovie genom Europa som bjuder på en mängd, både fina och sorgliga, händelser. Låten är nästan sju minuter lång men jag gillar att berättelsen får breda ut sig, hur man får följa en person och hans kärlek, hur han blir lämnad för en annan, men hur han fortsätter resa och lär känna nya vänner. 

Musikaliskt är denna låten inte något utmärkande möjligen, men textmässigt är det fantastiskt. Jag tänker fortfarande på Svenskt Tonarkiv som ett modernt proggband, som drar in socialrealism och vardagsdetaljer i sin popmusik. De berättar något och har verkligen en känsla för just detaljerna. 

Även om detta inte är den mest musikaliskt spännande låten från duon så är det ändå detaljer i musiken som sticker ut och som både känns spontant och genomtänkt på samma gång. Jag gillar även hur texten får en att själva känna sig som en resenär på resan genom Europa. 

Tack för de fantastiska bilderna, för orden som väcker resor till liv.

Lyssna på singeln här nedan!