fredag 27 augusti 2021

Musikminne från Sir E

En riktigt dansant singel släpps idag av Sir E. Ursprungligen från Härjedalen, men nuförtiden huserar han i Göteborg. All the way är en singel där soul och pop möts på allra finaste vis. Sir E har tidigare släppt ett antal singlar och enligt mitt tycke så är den senaste den allra bästa. Idag, dagen till ära, så gästar han bloggen för att berätta om ett musikminne! 

Det var en strålande fin dag på torget i Sveg, Härjedalen. Packat med glada barn och deras föräldrar som åt glass, lapade sol och viftade med flaggor och ballonger. Bandet gick upp på den lilla platsbyggda scenen och stämde nervöst sina instrument. Plötsligt kom ljudet från illa spelade covers av Nirvana, Pantera, Metallica, Offspring, Millencolin att dåna ut över en förfärad folkmassa. 

Redan efter andra låten hade torget tömts och publiken skingrats över hela Sveg. Barn grät, ballonger sprack och flaggor kastades vind för våg i ren och skär panik. 

De tappra själar som lojalt stod kvar och motvilligt lyssnade var de närmast sörjande såsom släkt och närmsta vänner. När sista tonen hade dött ut hade man kunnat höra en nål falla och eka mellan de kringliggande husen. 

Det var nationaldagen 1995. Bandet som spelade hette Braindead och jag var en av medlemmarna. 

Jag lät mig dock inte avskräckas utan intalade mig själv att det var rätt musik men "fel publik" och fortsatte oförskräckt med musiken och framträdanden, haha!  

Det har blivit många spelningar genom åren sen dess med olika band och musikstilar. Allt från tomma lokaler till fulla hus med hurrande publik. Jag längtar tills nästa gång. Även fast jag fortfarande har kvar den 6:e Juni 1995 på Svegs torg i bakhuvudet..

/ Sir E 

Lyssna på All the way här nedan!