fredag 27 augusti 2021

Henri - Pärlemor


Lisen Jernqvist gör musik under namnet Henri. Idag släpps hennes debut-EP Pärlemor. Lisen sjunger väldigt vackert på de två låtarna som vi bjuds på. Det första spåret är en dikt som vandrar fram över ett pianostycke. Jag tycker om när artister utforskar olika uttryckssätt och blandningen av poesi och musik fungerar fint. Musiken i sig är förhållandevis stillsam, fokus ligger på rösten och att förmedla känslor och det lyckas hon verkligen med. 

Jag är medveten om att många lyssnar på musik på andra sätt nuförtiden; det blir mycket enstaka låtar som ska sticka ut och längre album eller EP:s är kanske inte lika gångbara längre, men jag önskar att EP:n var lite längre. Nu är den bara drygt nio minuter lång. Men då finns det samtidigt något att se fram emot förstås. 

Jag hoppas att Lisen genom Henri fortsätter att blanda poesi med musik. Hon behärskar båda delarna väldigt bra. Texterna är genomgående starka, om än färgade av en sorg, ett vemod som går att ta på - men där trösten, återuppbyggandet av henne själv kanske finns i naturen. Jag är tacksam att hon vill dela det med oss. Läkningen.

Lyssna på Pärlemor här nedan!