måndag 30 augusti 2021

Musikminne från Oskar Gustafsson


Nu i augusti så släppte Oskar Gustafsson sin andra singel i ordningen, håll hårt. Första singeln hette önskar vi var kvar. Till vardags pluggar Oskar till lärare i Umeå. Musikaliskt så är det medryckande pop som vittnar om att något stort är på gång. Starka känslor till ett lika starkt sväng. Idag gästar Oskar bloggen och berättar om ett musikminne! 

Jag minns ljudet av hur ytterdörren öppnas. Dörrhandtagets toner efterföljdes av ett ”hallååå är det någon hemma?”. Det var fredag, klockan var halv sju och min pappa hade precis kommit hem från jobbet. Jag och min syster rusade ner för trappan för att välkomna honom hem. Vi gjorde det genom att krama om honom och hoppades alltid på att han skulle ha med sig några presenter. Jag samlade på leksaksdinosaurier och ville ha så många Brachiosaurus som möjligt eftersom de levde i flock. Mamma steg ut genom köket och frågade pappa hur dagen varit. Inom mig växte en värme, familjen var samlad och vi skulle ha två hela dagar och några timmar tillsammans innan vardagen åter tog kommandot över våra liv och vi var isär under merparten av dygnets timmar. 

Efter att pappa kom hem från jobbet tog det inte lång tid innan matosets dofter spred sig i huset och beblandade sig med toner från smörrock. Carrie med Europe, Wind Of Change med Scorpions och Bye Bye Johnny med Return var givna inslag, bara för att nämna några. Jag och min syster lekte kull i vardagsrummet samtidigt som mamma och pappa förberedde middagen. Det enda jag kände var kärlek och allt det vackra kärleken medför. 

Idag är jag 24 år gammal och kan inte låta bli att bli rörd när jag blickar tillbaka på de här stunderna. Musik betingas med känslor stöpta ur de tillfällen man lyssnar på den, vilket medför att allt det jag kände som barn under fredagskvällarna får jag återuppleva när jag slår på låtarna som spelades. När världen snurrar lite för fort runt mitt huvud och det känns som jag håller på att tappa fotfästet kan jag trycka på play på min pappas spellista på Spotify och plötsligt känner jag mig älskad, tillräcklig och trygg. 

Jag står nu i startgroparna för att påbörja min egen artistkarriär och jag gör det med skivbolaget Ninetone i ryggen. Jag vill att min musik ska nå dig som behöver den. Att du som lyssnare ska kunna använda den för att styrka, eller dämpa dina känslor. För två veckor sedan släppte jag min andra singel som heter håll hårt. Jag hoppas du vill lyssna! Kram!

/ Oskar Gustafsson

Lyssna på håll hårt här nedan!