söndag 16 maj 2021

Linus Hasselberg - Bröllopet


Jag skrev senast om Linus Hasselberg i samband med att han släppte den fina Jag trodde jag sov, där han och Cornelia Jacobs möttes i en låt som behandlade psykisk ohälsa. I sommar kommer Linus nya album Oktober & Oranget. Häromdagen släpptes singeln Bröllopet som, precis som Jag trodde jag sov,  är hämtad från albumet. 

På singeln gästas Linus av Moonica Mac, som nyligen presenterades som en av artisterna i den kommande säsongen av Så Mycket Bättre. Det kan nog få det programmet att livas upp lite, tänker jag. De senaste åren har programmet gått i stå, med enstaka undantag. 

Linus är fantastisk på att berätta historier som fångar en. Han pratsjunger och möter Moonica Macs refräng ”Tänk fall du och jag skulle få för oss att bara dra från den staden, kanske för ett tag, kanske kommer vi aldrig tillbaks till den staden”. Precis som de tidigare singlarna är det berörande på många sätt. Jag gillar hur melodin och de två rösterna möter varandra och det blir både vemodigt och lyckligt på samma gång. Jag tycker om Linus musik som ofta präglas av just möten mellan olika känslor och röster. Fint.

Lyssna på Bröllopet här nedan!