fredag 20 mars 2020

Mäbe - Änglamakaren


Mäbe släpper tre nya singlar i vår, en i mars, en i april och slutligen en i maj. Först ut är Änglamakaren och vi bjuds även på en avskalad version av gamla Norrskensskimmer och solnedgång. 

Jag tycker om när Mäbe Johanssons röst lyfts fram, det är då musiken blir som mest storslagen och det är då den känns som mest. Det kanske låter konstigt att den känns som mest storslagen när den är som mest avskalad, men i kombination med Mäbes röst så blir det så. Det är då varje ord träffar. Främst märks det i den avskalade versionen av Norrskensskimmer och Solnedgång och kanske inte lika mycket i den nya Änglamakaren. Det är dock en stark låt, där ljudbilden har kryddats med en kylig elektronik och där låten verkligen lyfter flera snäpp i slutet. ”Ingen här vet allting, men alla här vet nåt”, upprepas gång på gång och jag gillar upprepningen. Hur den bankas in i huvudet. 

Jag gillar den vemodiga känslan, som Mäbe är så bra på att lyfta fram. Jag tycker Mäbe låter som bäst när allt skalas av, men samtidigt är jag nyfiken på att höra mer av det elektroniska. Det blir en än mer spännande ljudbild.

Lyssna på singeln här nedan!