fredag 24 januari 2020

Konflikten - Tack För Att Du Fanns/Finns


För er som läser bloggen regelbundet så känner ni till Göteborgsbandet Konflikten vid det här laget. Bandet släppte första singeln Sista du får 2015 och nu 2020 så är deras debut-EP Tack För Att Du Fanns/Finns här. Soundet har samma grund som 2015 men har utvecklats därifrån och det handlar om vispop där texterna dyker ner i vardagen och ger oss betraktelser om stort och smått och jag tycker ju så mycket om vardagen i popmusik. 

Popmusik som handlar om att skita i alla andra och äta sushi och se på TV, som texten i Vi skulle bli gamla tillsammans här vidrör vid, blir lätt fantastisk i det enkla. Det är ofta i det enkla och lätt naiva, lite drömska, som det stora finns. 

Just Vi skulle bli gamla tillsammans är en av höjdpunkterna här. Det är en vemodig låt som växer mer och mer, som börjar som en tassande by men som växer till en stad av känslor. Synd att den siutar lite för snabbt bara. Men här finns också fyra andra låtar som, från inledande Det brinner till avslutande Klassiker, berör och känns välarbetade och äkta. 

Klassiker bär den fina uppmaningen ”Håll ut och håll hårt i armarna omkring dig”. Texterna känns väldigt raka och ärliga och det känns som att de inte skrivits just för att låta bra, utan för att de verkligen vill säga något, till någon annan, till bandet själva och till samhället. Det är vackert så.

Lyssna på Tack För Att Du Fanns/Finns här nedan