lördag 25 januari 2020

A.W - Försäkringskassanupproret


Aran Wehby (A.W) från Göteborg släppte igår låten Försäkringskassanupproret. En låt som är baserad på 300 verkliga händelser. Människor som utförsäkras, hamnar mellan stolarna och som inte får sjukersättning eller assistans beviljad. Och för de som har mycket månad kvar i slutet på pengarna och för de som inte klarar sig själva men ändå inte får beviljad assistans behövs det till slut ett uppror - för allas rätt till ett värdigt liv. 

Facebook-gruppen Försäkringskassanupproret har idag lockat över 43000 personer så onekligen är det en fråga som berör och tyvärr är det många som drabbats och fortsätter att drabbas. 

Så det Aran, med gästande Nicole Rodriguez, precis släppt är inte bara en låt utan även ett uppror och en hyllning till de som förtvivlat fått kämpa och till de tyvärr som inte lever längre. Det är en stark låt och jag gillar kontrasten mellan Arans rapp i verserna och Nicole som sjunger i refrängen.  

Aran rappar om Tyra som blev 20 och någon annan som blev 55, att det var någons make, någons vän. Vi dras mellan hopp och förtvivlan, förtvivlan som sprids i verserna och hoppet i refrängen, att det finns människor som hör och som ser. Det är en låt som inte bara bör hamna på era Spotifylistor utan som även borde få många att agera. Många vet kanske redan hur det ser ut, men det är viktigt med en påminnelse och att det får ett slut någon gång.

Lyssna på låten här nedan!