fredag 20 december 2019

Musikminne från The Honeydrips

Foto: Sara Shahbazi

Idag gästar Mikael Carlsson och hans soloprojekt The Honeydrips bloggen och delger oss ett musikminne. Dagen till ära så släpper Mikaels andra band Salt Lake Alley singeln Chop away som du också kan lyssna på här nedan.  

Det var höst och jag var på semester i New York. Min vän Gil, som för övrigt spelar bas i det jättebra bandet My Favorite, bodde bland villorna på Long Island. När jag hälsade på honom hade Dungen nyss släppt skivan Skit I Allt. Gil älskar Dungen, precis som typ alla amerikaner gör. 

Just den här hösten var jag ganska nere på grund av en massa personligt jox. Mina dagar bestod av att jobba på ett ställe där jag vantrivdes och sedan åka hem till min lägenhet och titta på löven som föll från träden utanför fönstret. 

Men nu var jag på semester, långt från den deppiga vardagen. Och jag minns tydligt hur jag och Gil åkte tog långa turer i hans bil och lyssnade på Dungen-låten Min Enda Vän medan Edward Scissorhands-villorna passerade förbi som i slow-motion. Det kändes som att det filmiska, sömniga amerikanska förortslandskapet aldrig skulle ta slut. Jag ville att det aldrig skulle ta slut. 

Varje gång jag hör Skit I Allt-skivan, i synnerhet låten Min Enda Vän, så påminns jag om dessa bilturer. Det är ett fint minne.

/ The Honeydrips 

Lyssna på The Honeydrips senaste album Give Each Other Some Solace och Salt Lake Alleys singel Chop away här nedan!