lördag 21 december 2019

Musikminne från Danskeband

Foto: Linnea Wilhelmsson

Göteborgarna i Danskeband släppte i slutet på november den fantastiska debutsingeln Ful=Ledsen och idag gästar de bloggen och delger oss ett vackert och poetiskt musikminne. 

Du var ett hemligt barn. Hos dig fanns inga converse, ingen cigarrettrök bakom gympasalen, ingen I-pad med Flo Rida. Hos dig fanns ingen skolplikt eller betygshets. Hos dig fanns det nog aldrig några konsekvenser. 

När den kallaste vintern kom byggde vi ett snötorn i skogen. Varje dag blev tornet högre för du ville inte sluta bygga. Jag vet att du fortsatte långt in på nätterna när jag gått hem. När våren kom smälte tornet och du försvann. 

I tre år letade jag efter dig, som när man söker ett ansikte i minnet. Jag letade med ena ögat stängt. Och pulsen ifrån mina hörlurar blev starkare och starkare. Karusellerna blev långsamma och drömmarna blev kortare. 

Till slut fann jag dig. Sittandes i en solstol på en frosthal klippa i Bohuslän. Bredvid din stol fanns en tom där jag slog mig ner. Jag tog av mig mina vantar och lirkade fram min mobil. 

- Jag vet inte om du kommer gilla den här, men jag tycker den är väldigt fin. 

Det var vid den tiden på dygnet när gatuljusen är tända och färjorna slutat åka. Och allt det där jag önskat att jag sagt till dig hördes i musiken.

/ Danskeband 

Lyssna på singeln Ful=Ledsen här nedan!