fredag 3 januari 2014

Hjärtats fulla packning

Ibland vill jag korsa den inre atlanten. Jag vill att mina händer ska mynna ut i långa månader av vår, att mina läppar ska mynna ut i många centimeter av kropp. Att ha någon som vänder och vrider på mitt hjärta i sin kropp. Kommer tankarna då ge tillstånd till det jag känner? Kommer ditt hjärta svara kortfattat på mina rop? Ibland maler tankarna på någon annan i mitt huvud tills huvudet mals ner till dig igen. Hjärtat applåderar in dig ännu en gång. Du dyker inte upp. 

Vill ha dagar då varken livet, ens språk eller hjärta är kort och koncist. När inget ekar ut i ännu ett tomrum. Jag vill att mina händer ska mynna ut i långa månader av sommar, att mina läppar ska mynna ut i många centimeter av lust. Kommer du gå igenom hjärtats fulla packning innan resan tillåts ta vid? Kommer du gräva i mig, vaska fram en dröm eller människa?

5 kommentarer:

 1. Jättefin dikt! Varför skriver du inte lika mycket poesi längre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Poesi ska skrivas från det som känns i hjärtat eller inte alls. Och efter en tråkig sak som hände i somras så har det inte blivit så mycket poesi bara. Oskar

   Radera
 2. Hej Oscar..önskar dig ett jättebra år 2014 och hoppas på mycket Poesi. Vi behöver det när det blåser snåla vindar. Kramar Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Maggan och detsamma! Kommer nog bli både poesi och annat :) Hoppas du tar väl hand om dig. Kram, Oskar

   Radera
 3. P.S fast jag tycker mycket om att du blandar poesin med världsliga och viktiga samtalsämnen/Maggan

  SvaraRadera