torsdag 17 oktober 2013

"Vi ska sitta och mejsla fram det perfekta soundet under hösten och vintern"


När våren långsamt började växa fram förra året så släpptes Dansa blodet. Ett sju låtar vackert vårtecken från göteborgsbaserade Hagaliden. Låtar som Följ din sista önskan, Flyrakan och Vad har jag gjort är fantastisk pop som bör slå hjärtat hårdare även om ett par år. Musik som tar vardagen över molnen, dansen över fötterna. 

Vad händer med Hagaliden just nu?
- Det är full rulle i Hagaliden-land! Vi har precis börjat spela in vårt nya album i Studio Nacksving faktiskt. Det är lite nervöst men mest jävligt gött. Än så länge finns det inget release-datum men förhoppningsvis blir det till våren. Planen är att vi ska sitta och mejsla fram det perfekta soundet nu under hösten och vintern. Det känns otroligt spännande!

Har ni någon speciell tanke redan nu på hur ni vill att det ska låta?
- Vi har en massa tankar. Ljudbilden kommer att förändras ganska mycket. Man kan vänta sig ett öppnare och större sound. Men melodierna och melankolin finns kvar som självklara delar av Hagaliden. Det ska bli sjukt kul att höra skivan när den är klar! Vi jobbar med en kille i studion som är väldigt duktig och skön att ha med i processen, så allt känns väldigt stabilt så här långt.

Lyssna på Dansa blodet på Spofify nedan eller köp skivan på bland annat CDON eller Bengans.