måndag 13 maj 2013

Det som göms i hjärnan kommer upp i hjärtat

Framtiden byggs inte på en dag. Hjärtat byggs inte på en dag och inte bara av en person. Ska man kasta sitt liv åt okända städer eller åt ett välbekant håll? Hur vet man vad rätt väg är? Kanske är den rätta vägen ett stup? Hur vet man vilken väg som leder till småsten och vilken som leder till berg? Jag vill inte ha ett liv som cirkulerar runt dig, utan snarare ett som cirkulerar i dig, som slungas genom din muns rymd, din mages vintergata. Vi byggs inte på en dag. Vi förändras hela tiden. Det som finns en dag går upp i rök nästa och genom röken bildas nya platser, nya möjligheter.
 

När jag öppnar min mun springer min framtid ut. Min mun jobbar snabbare än hjärtat på det viset. Jag ser mot ditt ansikte och ser springande barn i det. Du stänger dina ögon och barnen somnar. Kanske berättar ditt ansikte din framtid. Ibland är vår kropp den största resa vi gör, ibland går den genom någon annans kropp.
 

Är en promenad i någon värt det om man bara nått halvvägs till hjärtat när man ombes att vända om? Vare sig det är ett hjärtslag eller ett helt liv man tvingas vända ifrån så vet man att ingenting kommer bli som förr igen. Dagen man förälskade sig och resten av dagarna berättar vad som hände sen. Vad som väntar på en på andra sidan? Bara genom att leva får man reda på det. Det som göms i hjärnan kommer upp i hjärtat. Låt inte det förflutna hindra dig att söka framtiden.

9 kommentarer:

 1. Ibland kan ett steg bakåt vara ett sätt att ta steg framåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut är det så, om än inte alltid. Handlar väl om var man hamnar om man går bakåt.

   Radera
 2. Får jag fråga hur din drömkvinna är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt. Inte funderat över det direkt. Jag bryr mig mest om vad man känner och hur man är och fungerar tillsammans. Vet nog mest vad hon inte ska vara. Min drömkvinna är i alla fall inte kall, cynisk och likgiltig. Arrgh till såna egenskaper :)

   Radera
 3. Jag hatar din äckliga kuksugarblogg. Bögjävel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här kom en av dessa stackars ömkliga ,otrevliga ,hatiska näthatare fram och försökte få något sagt som tyvärr ingen bryr sig om. Ett enda dugg. Svårt när man har inte har något språk. Gå och läs in en kurs i svenska.

   Radera
  2. Tack för din fina kommentar. Föregående kommentar kändes så himla onödig. Vissa är så fulla av hat. Vi får försöka fylla oss med finare känslor så vinner vi i alla fall :) Kram!

   Radera
 4. Härligt skrivet! Väldigt fint hur du använder ord och beskrivningar. BRA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din jättefina kommentar! Önskar dig allt gott! :)

   Radera