torsdag 22 september 2011

"Med mer framgång kommer allt helvete med media"

Foto: Marc Femenia

Det var i Idol Lars Eriksson, 31, blev känd. Dels genom att göra succé och dels genom att reta upp TV4 genom att kritisera och anklagas för att driva med programmet. Nuförtiden pratar han ogärna om Idol-tiden. Kanske för att han inte vill vara en artist på andras villkor. Utan på sina egna. Sin musikaliska grund hittar han i namn som Bob Dylan och Jim Morrison. Den 11 februari i år släpptes debutskivan Rust & Golden Dust (High Gear Music). 

Vad har du för planer för framtiden? 
- 7 oktober släpper jag en EP med namnet Inconsequencia, endast digitalt. Under hösten/vintern/våren släpper jag 4 singlar undan för undan från en fullängdare som jag släpper framåt sommaren, och vars namn jag ännu inte vill gå ut med! Det är planerna för närmsta framtiden!
 

Hur känner du för Rust & Golden Dust såhär några månader efteråt?
- Jag gillar Rust & Golden Dust, det är en bra produktion med bra låtar som betyder något för mig personligen. Jag är väldigt nöjd med att ha kunnat rama in dessa "minnen" eller "milstenar" i mitt liv, det känns bra på något vis. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad att kunnat ha tillgång till så exceptionellt fina musiker, som jag tycker att de är, var och en av de ungefär tio personer som har hjälpt till med sin känsla och sina talanger! Och att det föll sig så att jag fick tillgång till att spela in med så bra utrustning, det är sannerligen inte alla förunnat.

Har det mesta blivit som du tänkt dig?
- Ingenting har egentligen blivit som jag tänkt mig! En del saker har blivit bättre, över förväntan, andra saker sämre, men sådant är ju livet. Det är klart att det kunde trillat in mer pengar och mer roliga spelningar, men med mer framgång kommer allt helvete med media och allt det tramset, så det är jag ganska glad över att jag slipper för närvarande. Vi får se hur länge jag håller på med musik, men jag har åtminstone en platta till i huvudet som jag brinner för att spela in. 


- Det finns låtar så att det räcker till mer skivor, och så ploppar det upp en idé ibland då och då om vad man kunde göra och hitta på, så vi får väl se vad för möjligheter som uppenbarar sig i framtiden. Fram till nästa sommar, som sagt, så har vi en släpp-plan på lite material, material som har legat ganska länge och som jag inte kunnat röra på grund av rättighetsskäl och lite annat sådant tjafs, men som jag äntligen kunde göra färdigt i somras efter att ha tagit lån så jag hade råd med det.

Du kan följa Lars Eriksson på hans Myspace.