onsdag 28 juni 2023

Patrik Adolfsson & Robin Velander - Hand i hand


Singeln Hand i hand är ett samarbete mellan Robin Velander, Patrik Adolfsson och Gustav Kendel. Kortfattat så kom Gustav till Patrik med en låt han skrivit och ville att Patrik skulle producera den. När Patrik skrev texten så tänkte han på Robin Velanders röst och vips så blev det så att Robin sjöng in Hand i hand, en somrig och mjuk kärlekssång om att bara ha ögonen för en särskild person. 

Senast vi hörde från Robin var på samlingen Ett kuriosakabinett som var en slags tillbakablick, ett avslut och en nystart på samma gång. En del låtar försvann från Spotify medan de som Robin fortfarande kände att han kunde stå för fick plats på samlingen. Patrik är ju på många sätt en legend inom den elektroniska scenen och är inblandad i många projekt, bland annat i synthpop-duon ater och fantastiska EBM-trion Kroppskontroll (lyssna på singeln Schablonliv och njut!). Gustav Kendel skriver mestadels musik åt andra men har även gjort fina pianobaserade låtar i sitt egna projekt Kendel Lights. Under eget namn släppte han det fina albumet Guld och gröna linjer 2015. Det är i vilket fall som helst tre väldigt begåvade personer som samarbetat här. 

Hand i hand då är en låt som är mjuk i verserna och mer upptempo i refrängen. Texten är kärleksfull och full av saknad. Det finns bara en person man vill ha men kanske var det bäst någonstans att det tog slut, men saknaden finns där än. Melodin är dansant och Robins röst som vanligt strålande. Det är överlag en ljus och varm låt som får ens värld att ställa sig på ett dansgolv och röra sig tills det blir morgon igen. 

Lyssna här nedan!