torsdag 26 januari 2023

Nanie Tauno - Varje version av dig


Nadia Hjelt är tillbaka med sitt svenska projekt Nanie Tauno. Hon gör även musik under namnet Her narrative. Den nya singeln heter Varje version av dig och följer upp Verkligen över som släpptes i september förra året. Jag tyckte om den filterlösa texten i Verkligen över, samtidigt som musiken kändes dramatisk och smygande på samma gång.
 
Varje version av dig är som en tonsatt version av Åsa Schagerströms (f.d. Grennvall) bild där hon håller om alla sina tidigare jag i boken Deras ryggar luktade så gott. Här handlar det samtidigt om att göra samma sak för sina vänner, finnas för dem genom hela deras liv och alla deras jag, både de bra och dåliga. En del sidor som försvinner, andra som tillkommer. Det är en låt som följer med på livets alla hållplatser. Genom det fina, det jobbiga, det som är vilset och det som håller om. En påminnelse om att ”man måste dö ibland” men att man samtidigt lovar att ”gå på varje begravning av varje version av dig”. Jag tycker att det är fint. 

Nadia sjunger som alltid starkt och jag uppskattar verkligen sättet hon skriver på, hur hon inte värjer sig för det tyngre i livet, samtidigt som hon för in ljus i det och visar på sann vänskap. Till sig själv och till andra.

Lyssna här nedan!