måndag 24 maj 2021

Division 7 - Bered en plats för...


Division 7 är tillbaka med en ny EP, den tredje i ordningen. Bered en plats för… innehåller fem låtar och från inledande till avslutande Linnea bjuds vi på en ganska stor variation, men där den röda tråden är starka melodier och välskrivna texter. 

Jag fastnar särskilt för Imorgon igår där refrängen går ”Vad spelar ett mirakel för roll? Det finns inget jag vill ha inom räckhåll” och man beskriver en vardag där man går runt och känner sig onödig.

Jag påminns om allt från Hurula, Florence Valentin och Noice. Överlag är det många känslor som möts och lekfullhet och allvar springer sida vid sida genom bandets låtar. Gråa vardagar möter livliga nätter, roadtrips med fönsterrutan nervevad så att energin kommer in i bilen. Inledande Gasolin' och i synnerhet efterföljande Majorna bjuder på den energin och Sensöndageftermiddag bär på ett mer stillsamt intryck. Blåset i Gasolin' är fantastiskt. Allra bäst låter det i Majorna och i Imorgon igår. 

Jag har tyvärr aldrig sett bandet live men ser fram emot att stå längst fram och stångas med känslorna där framme. Tillsammans med bandet. Division 7 behöver inte känna sig onödiga. De behövs väldigt mycket. 

Lyssna på EP:n här nedan!