fredag 7 maj 2021

CHIVVY - CHIVVY


När CHIVVY hette The Tape hörde jag React för första gången. Jag tror det var på Pustervik. Det var en magisk spelning på många sätt. I alla fall, nu finns äntligen låten inspelad. Det är faktiskt en av de starkaste låtarna som spelats in de senaste åren. Jag är så glad att känslan jag fick live kommer tillbaka nu när låten är inspelad. Vad väntar du på? Vad väntar vi på? När ska vi reagera? Melodierna och rösterna tävlar i att viska och skrika. Trion är utmärkta på att förmedla känslor på flera olika sätt. Det är bara att blunda och känna in och efter. 

Det finns något både skrämmande och lugnande i musiken. Ord upprepas gång på gång. Slås in i en. Man har ett uttryck som på vissa sätt påminner om The XX, men det är samtidigt något helt annat. Många låtar är som känslomässiga ångvältar, i Fiction upprepas en önskan gång på gång och det låter fantastiskt. Samtidigt övergår en önskan om att bli älskad i Fiction till känslan att inte höra hemma i Smile. Smile är en låt som verkligen exploderar i både ljud och känslor i slutet. 

Jag vet inte, CHIVVYS första skiva är något mörkt, något som letar efter en väg ut - bort från tvivlet på en själv, bort från samhällets begränsande normer och murar. Det är på många sätt en exploderande skiva som jag tror kommer räknas som en klassiker om några år. Lyssna på React, på Fiction och på Smile. Blunda och känn efter. Efter ett tag lär ditt hjärta sprängas inifrån. Oerhört starkt.

Lyssna på albumet här nedan!