söndag 29 november 2020

CHIVVY - Red water


Jag såg bandet The Tape live flera gånger. Det var både drömskt och nästan hypnotiskt. Väldigt mycket känsla. Jag fastnade särskilt för en låt som, i alla fall då, hette React. Låtar som träffar så hårt bleknar aldrig. En del saker har hänt sen dess. The Tape heter nu CHIVVY och har nyligen släppt singeln Red water, som enligt bandet handlar om fångenskap och flykt. Längtan efter att bli från det som begränsar. Från det som sätter stopp. 

Mycket känns förstås igen och det är fortfarande drömsk indierock som det handlar om där röster och olika känslor möts, där både hopp och förtvivlan går in i varandra. Jag tycker verkligen om det. Och jag hoppas att låten React också lever kvar och så småningom hamnar på ett album. Jag ser fram emot det. 

Lyssna på Red water här nedan och kolla även in videon som är regisserad av Annie Hyrefeldt.