torsdag 25 juni 2020

Musikminne från Lisa Wanloo


Lisa Wanloo släppte i slutet på maj en dubbelsingel med låtarna Darker och Hear som båda bjöd på ett vackert och tungt vemod. Idag, när vi närmar oss slutet på juni, gästar hon och berättar om ett musikminne!

Det är svårt att välja ett minne. Det är många som påverkat varför man själv vill göra musik och den naturliga känslan av att tiden står still och man känner total lycka. Det är nog därför jag är så besatt av musik, som många andra. 

Men det är några som präntat in sig extra starkt, och det var när jag var liten, typ 7 år, och sjöng på vägarna hem från skolan för jag hade ingen freestyle än, och jag kunde inte vänta på att få känna den känslan efter skolan. Hur jag blev helt lugn av att sjunga högt och tydligt och trodde inte någon hörde mig. Vilket är lite konstigt… Men jag blir glad av att tänka på det och påminner mig om det när jag känner press i musik. 

Den glädjen är så genuin, särskilt när man är barn, och när jag kom hem så gick jag upp i köket och satte på mina favoritskivor på min skivspelare och kunde sitta hur länge som helst och lyssna och sjunga med. Det fanns inget som gjorde mig så glad, och det är fortfarande det bästa jag vet.

/ Lisa Wanloo 

Lyssna på Darker / Hear här nedan!