torsdag 15 augusti 2013

Fas-ister och pressetniska regler

Sverigedemokraterna går nu ut med att Jimmie Åkesson i själva verket strävar efter att bli fantasiminister. Sverigedemokraterna har ju nämligen ganska bred fantasi, som har tagit dem över 4%-spärren men inte över verklighetsspärren. I den världen så kan de få in artiklar i både Aftonbladet och DN men ändå hävda att deras frågor sopas under mattan. Då Jimmies fantasi är flexibel så ska han även axla posten som närvarominister så att han ständigt kan återupprepa sitt mantra om att det är bättre att hjälpa till i närområdet än att flyktingar får komma till Sverige. Ändå är det hjärta och medmänsklighet som lyser med sin frånvaro. Jimmie vill även bli månminister då den stora drömmen är att han ska få stå där på månen och vifta med sin flagga - och lysa med sin frånvaro! Bredvid honom ska Erik Almqvist stå och vifta med ett laser-järnrör.

Det är viktigt att komma ihåg att alla dagar är valdagar. Små val, stora val, fria val - men alla får inte välja fritt och alla får inte leva fritt! Alla får inte tänka, känna eller ens älska fritt. Många människor vill exempelvis att papperslösa ska kastas ut ur landet och inte ha rätt till vård. Så långt har egoismen sträckt sig, men jag undrar hur rak den ryggen är. Det är även många som är för medmänsklighet så länge det inte ligger dem till last! Så länge det sker någon annanstans än i deras närhet. Hur kan medmänsklighet vara till last för någon? Egoism stänger bara ute och helt plötsligt sitter folk och räknar på vilka grupper som lönar sig ekonomiskt och inte. ”Lönar sig ekonomiskt” är ett av de mest urvattnade begreppen att använda när det kommer till att bry sig. Vilket ofta innebär att en inte gör just det!

Tyvärr handlar styre idag om att försvara positioner och intressen och hålla alla möjliga ryggar fria. Engagemang är något som kommer underifrån. Styret kan ge bistånd med vänster hand och sälja vapen till diktaturer med den högra. Egoismen jämnar ut sig till ett land där folk får stå och ha människor under sina fötter utan att de bryr sig. Regeringen består av fas-ister och under dem gror fascister. De går med olika ben men rörelserna är densamma. Är Tobias Billström bättre än Jimmie Åkesson? På vilket sätt i så fall?

De med mycket hat inom sig vill gärna vara anonyma. Då är det lättare att få ur sig hatet eller skriva saker som "Stoppa invandringen, SD 2014"! Hat och egoism är tydligen lätt att känna men inte alls lika lätt att stå för. Det anonyma hatet är minst lika skrämmande dock. I den världen är minskad invandring svaret på allt. Med tanke på hur anonyma många Sverigedemokrater verkar vara så kan en fundera på om de egentligen heter något annat. Samtidigt skriver Jimmie Åkesson en artikel i Aftonbladet där han skriver allt han hävdar att han inte får skriva. Där han uttrycker allt det han säger sig inte få uttrycka. Artikeln publiceras men Jimmie säger att så inte är fallet. Aftonbladet styrs av pressetniska regler, hävdar Jimmie Åkesson och hänvisar till Axpixlat, även känt som Sverigedemokraternas partiprogram.