fredag 12 juli 2013

Med all möjlig och omöjlig värme

Tyvärr är det mycket som är jobbigt för mig just nu. Jag önskar att det inte var så, men det är tyvärr så. Jag har alltid gillat ord och tänkt att om de kunde förändra mig flera gånger i tiden så kanske de kan förändra någon annan. Kanske i ett helt liv. Jag tror att man kan komma ganska långt med ord. Oftast till och med längre än med en bild. Kanske var det en anledning till att jag en gång började skriva den här bloggen, för 6 år sedan. Jag minns inte riktigt.

Det här året kommer tyvärr inte bli riktigt som jag hade tänkt mig. Det är en oerhört jobbig insikt. 
Jag väljer att pausa den här bloggen på obestämd tid. Jag är verkligen glad för att det är så många som kommenterat mina inlägg och som också verkar dela kampen om en bättre värld på många plan, med mer jämställdhet, bättre miljö och mer värme i mänskliga relationer. Det behövs mer liv i dagarna och mer värme mellan människor, inte sant? Jag hoppas att ni alla som läser detta tar hand om både er och de som står er närmast och även de som står längre ifrån. Man vet aldrig, helt plötsligt har någon närmat sig hjärtat och en vet att personen kommer bli kvar där. Och andra människor kan gå från att vara det finaste i ens liv till att nästa dag inte ens vara en del av det. En vet aldrig med livet.

Just nu finns det för övrigt cirka 30 exemplar kvar av min senaste diktsamling Det finns ingen tanke på dig som inte går rätt genom solen. Vill någon ha den så är den billigast att köpa här eller direkt av mig. Köper du den direkt av mig kostar den 150 kronor, inklusive frakt plus att en får den signerad och allt sådant! Skicka i så fall mail till oskar.rickardsson@gmail.com så ordnar jag det. Jag hoppas sommaren skänker er både glädje och värme. Var rädda om er. Med all möjlig och omöjlig värme och kärlek, Oskar

20 kommentarer:

 1. Tråkigt att höra. Du skriver så vackert. Lycka till med poesin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord! Känns varmt i hjärtat och runt om. Tack!

   Radera
 2. Lycka till med allt! Vi läsare finns här när du kommer tillbaka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket! Känns fint att läsa! Verkligen!

   Radera
 3. Tråkigt, gillar din blogg! Men jag är på hugget när/om du börjar om igen:) Hoppas andra halvan av året blir ännu bättre även om det inte blir som du trodde att det skulle bli. 2012 var ett sånt år för mig, man vet aldrig vad som händer. Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, fina du! Kommer säkerligen börja igen. Ord gör kanske allt bättre också, vet inte riktigt. Brukar ha vartannat år bra/dåligt, men verkar som att jag bryter den trenden nu, haha, då 2012 också var ett rätt jobbigt år. Men en vet aldrig vad som händer. Helt plötsligt springer livet in i en igen. Kanske. Hoppas du tar hand om dig! Oskar

   Radera
 4. Tack Oskar för allt fint du skrivit i din blogg. Dina ord behövs verkligen och har fyllt en stor funktion. Men jag förstår ditt val.Samtidigt hoppas jag och önskar att du kommer tillbaka en dag. Och att du mår bättre då. Livet är ju upp & ner. Både höjder och dalgångar. Det säjs att utan det mörka som också finns så kan man inte se det ljusa. Önskar dig allt gott. Jag har din bok men inte läst den än. När jag läst den så mailar jag dig nog. Må så gott, vännen...Kramar Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv kära Maggan. Har blivit glad varje gång du kommenterat. Alltid ord fulla av värme.Ber om ursäkt för att jag inte svarat varje gång men har uppskattat dem, verkligen. Känns fint att du har min bok hemma hos dig. Det värmer. Hör av dig när du vill så återkommer jag hit en dag också. När livet lättat lite. Var rädd om dig, alltid. Kram, Oskar

   Radera
 5. Finns tons med inlägg kvar för mig att läsa igenom här. Och skulle du vilja prata ord i Göteborg i gränslandet mellan sommar och höst eller senare så hör av dig så styr vi ihop någonting.

  Vakentimmar är förresten de bästa timmarna. Använder ordet ibland. Ett helt begrepp. Du vet som när världen sover och man egentligen borde sova men är så hög på känslan att orden inte tar slut och allt känns lite smutsigt poetiskt och lagom klyschigt och förbannat förbannat vackert - så tänker jag mig begreppet vakentimmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Amanda. Det ska verkligen jag komma ihåg! Det var så begreppet användes av mig första gången också. Ungefär. Gick runt med en vän i Göteborg en hel natt och bara pratade medan staden både somnade och vaknade igen. Vakentimmar när nästan alla andra sover. :)

   Radera
  2. "I en tid då inget hände - i en stad som alltid sov."

   Radera
 6. Alltså pausa inte!! Jag behöver läsa din blogg om kvällarna. Skulle må skit utan att få göra det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ledsen för att du känner så men jag hoppas verkligen att du kommer må okej ändå. Vet inte vad jag ska skriva riktigt, men kommer i alla fall skriva här så småningom igen. Jag hoppas det bra i livet når dig snart. Kram, Oskar

   Radera
 7. Tråkigt att höra, men förstår ditt val. Känns det rätt i hjärtat,har du nog fattat rätt beslut även om många kommer att sakna att läsa dina meningsfulla och poetiskt vackra texter. Hoppas att du ändå fortsätter skriva privat och att du återkommer med din blogg igen när du känner dig redo för det. Världen behöver fler som du, med din blogg har du visat att det finns hopp för mänskligheten,spridit värme och bidragit till många viktiga insikter. Dina ord behövs Oskar - tvivla aldrig på det!
  Stor kram//Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Elin för dina fina ord! Kommer nog varken skriva privat eller i bloggen på ett tag. Behöver komma bort från det lite, men kommer börja skriva här igen så småningom. Vet inte när det blir bara, om en dag, en vecka, en månad... när jag behöver det. Tack i alla fall! Stor kram, Oskar

   Radera
 8. Nu blir jag lite ledsen, fundersam och orolig. Jag respekterar ditt val att pausa skrivandet på denna blogg, men orsaken oroar mig. När en människa drar sig undan i ett läge av att inte må bra är det inte ett gott tecken. Men om detta skrivandet inte får dig att må bättre så ska du absolut pausa. Jag mår bra av att läsa dina skrivna ord, så det blir en förlust i m i n vardag. Men främst av allt önskar jag att du hittar fin väg för att livet ska kännas bättre.. För mig har skrivande varit en väg upp från en nedåtgående negativ spiral. Det har hjälpt mig hitta vägen uppåt i det positiva. Men framförallt är det nog möte och interaktion med andra och nya människor som hjälpt mig hitta perspektivet och ballansen, samt att jag tillåtit och gett mig själv utrymme att vara mig själv, att få lov att Mp dåligt ibland men också att se till det jag har och njuta en liten stund i vardagen av det som är vackert!! Hoppas du kan hitta en väg som ger positiv energi. Tvivla aldrig på dig själv och din förmåga! Du skriver otroligt bra - dina fina varma ord behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar! Det är mest att det har hänt många jobbiga saker inom loppet av en kort tid. Saker jag verkligen ville behålla och annat som gör mig mer orolig och då vill jag hellre fokusera på att nå något slags liv igen. För mig har också skrivandet varit en väg upp, ibland blir det svårt att koncentrera sig på det dock, då livet står i vägen för orden. Men kommer skriva när orden bryter sig igenom livet igen. Blir verkligen jätteglad för din fina kommentar. På något sätt blir jag så förvånad att mina ord kan få människor att känna på olika sätt, både när de skrivs och när jag väljer att under en tid inte skriva dem. Mestadels känns det nog väldigt fint ändå. Men jag slutar aldrig förvånas över det. Kommer fortsätta läsa din fina blogg och tänker skriva här så småningom igen. Kanske blir det om ganska kort tid, det vet jag inte riktigt. Ta hand om dig och tack igen! Kram, Oskar

   Radera
  2. Ok, då förstår jag lite bättre. Jag gillar inte att människor ska behöva gå igenom dessa tuffa, jobbiga perioder men tyvärr är det ju son endel av livet. Ta hand om dig!!! Kram, Sara

   Radera
 9. Hej Oskar. Tycker det är fint att du svarar alla som kommenterar. Även negativa kommentarer verkar du bemöta med en slags värme. Det känns ovanligt. Hoppas allt ordnar upp sig för dig. Det är människor som du som det finns för få av! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hjärtligt för din fina kommentar! Känner inte att något blir bättre om jag bemöter hat med mer hat. Ibland är det kanske bättre dock att inte svara alls på hatiska kommentarer, vet inte riktigt. Tack för att du tycker så i alla fall. Kram!

   Radera