tisdag 1 november 2011

"Med internet och sociala medier snurrar allt jävligt fort"

Foto: Per Jörnlöv

"En del melankoli, en del pop och en del dans." - så beskriver Hampus Klint and Einar Andersson musikprojektet Ditt Inre. Själv tycker jag att det låter fantastiskt, med svävande texter över en drömsk ljudbild. För ett par dagar sedan släpptes en musikvideo till deras första singel Jorden. En vacker sådan. Jag bad Hampus Klint att berätta lite om Ditt Inre och om duons planer för framtiden. 

- Ditt Inres musik är lite småmelankolisk pop med elektroniska inslag och starka melodier. Mycket handlar om att vi snöar in på olika sound som förmedlar olika känslor.

- Det började som en vänskapsgrej där jag och Einar brukade träffas och dricka öl. Einar är med i technobandet Dmitry Fyodorov och jag har spelat i diverse band och en dag började vi helt enkelt lattja lite i datorn. Resultatet blev riktigt grymt och efter ett tag lade vi upp första låten på Soundcloud. Några bloggar plockade upp det, P3 hörde av sig och sen har det rullat på. Om vi ska vara ärliga så har det gått betydligt snabbare än vi kunnat drömma om. Med internet och sociala medier snurrar allt jävligt fort. Både på gott och ont kanske.

- Målet just nu är att göra klart de nya låtarna vi jobbar med. Vi har kontakt med ett amerikanskt skivbolag så vi får se vad som händer. 

Den 19 november spelar Ditt Inre på Debaser Slussen i Stockholm. Ta chansen att se dem då. Besök också gärna deras hemsida, där du kan lyssna på deras musik.