fredag 17 maj 2024

Inah - Illusion

Omslag: Hanna Turi

Inahs debutsingel heter Illusion. Linda Lindahl som hon egentligen heter bor i Borlänge och det är ju utan tvekan mycket fin musik som skapas just där och i dalarna i stort. Linda studerar på Brunnsviks Enskilda Musikhögskola, liksom många andra artister som nämnts här i bloggen och just den skolan verkar utan tvekan vara en fantastisk plats för lärande och inspiration. Gemenskap genom musiken. 

Illusion bottnar i svensk pop och bär på en stark text om att tidigare har varit rädd för livet och blundat för det. Det är mycket som kan hindra en från att leva, hindra en från att tänka och känna fritt. Man fastnar i olika mönster och kanske vänjer man sig vid att livet inte blev mer än så. Men plötsligt blir ett ord eller en handling något som klipper av spindelnätet, som klipper av snubbeltråden för ens drömmar och till slut kanske man når dit man vill. 

Jag tycker verkligen om Lindas röst och att tempot varierar genom hela låten och aldrig riktigt slår sig till ro. Det är som att låten hela tiden lurar i vassen, redo att slå till. Mestadels lugn i verserna men kraftig förstärkning i refrängen men det pendlar skönt fram och tillbaka och vips har jag spelat låten tjugo gånger i sträck.

Lyssna här nedan!