fredag 6 oktober 2023

Musikminne från L.J

Foto: Press

Inledande titellåten fångar mig direkt när L.J hälsar oss välkomna. Det är kanske ingen "låt" i den bemärkelsen, men det är något som verkligen sätter stämningen, som fångar en. Ett välkomnande in i artistens universum. Titellåten heter Welcome och det är också namnet på L.J:s debut-EP. EP:n, som består av 7 spår, bär på en drömsk produktion med inslag av både pop och RNB. Allra klarast lyser hennes röst som är rakt igenom fantastisk och avslutande Changed my mind är ett mycket fint bevis på det. Lineá Petersson, som är personen bakom L.J, har tidigare varit med i bland annat P4 Nästa Örebro där hon gick till final. Jag tror att detta bara är början på något ännu större. Idag gästar L.J bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

Jag har många minnen med musik, både bra och dåliga, nya och gamla. När jag var liten gillade jag att sjunga med till låtarna jag lyssnade på, göra koreografi till dem och klä mig som artisterna. Ett starkt musikminne som jag har är när jag är 8 år. Jag och min syssling lekte och Sugababes som hon lyssnade på hade precis släppt ett album. 

Vi tittade på Sugababes musikvideo för låten Push the button och bestämde oss för att vi ville vara som dem. Vi rotade fram kläder och började fixa oss. Ida hade en mascara som vi kletade på. Vi kände oss galet coola. Jag kan bara tänka mig hur vi faktiskt såg ut eftersom att det var första gången jag sminkade mig. Och med tanke på hur min mammas reaktion var när hon hämtade mig. 

Jag lyssnar inte så mycket på låten längre men när jag hör den påminner den mig alltid om detta. 

/ L.J

Lyssna på EP:n Welcome här nedan och på Sugababes Push the button!