torsdag 5 oktober 2023

Musikminne från BINTA

Foto: Privat 

Binta Jadama gör musik under namnet BINTA och är för närvarande aktuell med singeln Hon. I våras släppte hon debutsingeln En dans. Hon är en låt om artistens egna mamma och sorgen efter mammans bortgång förra året. Låten bär på vemod och sorg i en text där BINTA vågar visa sig sårbar. Hennes röst är stark och bär upp de starka känslorna på ett himla fint vis. Låten är skriven tillsammans med hennes fästman Tim Karlsson och det går inte att säga annat än att det är lätt att bli berörd. Låten är hämtad från hennes kommande EP. Idag gästar BINTA bloggen för att dela med sig av ett musikminne kopplat till Frank Ocean!

Mitt starkaste musikminne var när jag såg Frank Ocean på Way out West. Jag kom ihåg att jag blev väldigt känslosam när han sjöng med en hel orkester bakom sig. Det var otroligt mäktigt och jag blev helt kär. 

Det kändes som att han fångade in mig där och då, en otrolig känsla som jag aldrig kommer glömma. 

Det var slutet av kvällen och jag och mina vänner hade dansat hela kvällen till väldigt många upptempo-låtar. Men fram kom den här lugna och känslosamma mannen som bara tog hela publiken under sina vingar. 

Det var som att tiden stannade den kvällen och jag bara njöt så länge det gick. Det finns inget vackrare än när musik fångar in en på det sättet som Frank Ocean gjorde med mig den sommarkvällen. 

Det är precis den känslan jag vill att andra ska känna när de lyssnar på min musik. Trygghet och glädje, men framförallt att man aldrig är ensam. Det finns alltid någon där ute som har känt som du eller kommer att känna som du. Vi är aldrig ensamma.

/ BINTA 

Lyssna på Hon här nedan!