fredag 2 juni 2023

Michael Rolin - Min livskamrat


Michael Rolin från Göteborg gästade bloggen i januari i år. Han skrev om bland annat Green Day som öppnade upp ögonen på honom och fick honom mer intresserad av musik och hur deras Basket Case är en av anledningarna till att han själv började spela musik. När Michael själv spelar är det inte punk utan mer ljus och luftig vispop. Tänk er att man sitter på en brygga och känner vinden ta tag i ens hår och solen blir sambo med ens hjärna snarare än mörkret, där nånstans hittar vi Michaels musik. Det är somrigt och även om vemodet kryper närmare ibland så är det mestadels ganska glad musik, skulle jag säga, att se det fina i livet. Kärleken är tydlig i det Michael gör, både i det han sjunger om men också hur han sjunger om det.

Nya singeln heter Min livskamrat och från att börja lite mystiskt så kommer det somriga soundet in och personligen tycker jag att det är Michaels starkaste låt hittills. Det är inte en genre som jag vanligtvis lyssnar på och för några år sedan hade jag kanske sållat bort det, men jag är glad att jag blivit mer öppen när det kommer till musik. Kärleken är tydlig i varje ton här och texten handlar om att prata samma språk och den där känslan som fyller hela ens väsen av att se ens älskade sova och drömma sig bort. Det finns en sol både i texten och i melodin och det är en väldigt rörande låt på många sätt. Jag tycker också att Michael gör sin klart bästa sånginsats hittills. Låten hade lätt kunnat bli en hit på P4 om den hittar dit. Den fångar verkligen känslan av att höra ihop med någon. 

Lyssna här nedan!