måndag 13 mars 2023

Sara Wohlin Zerpe - Sorgmantel


Sara Wohlin Zerpe omnämndes senast i bloggen i samband med att hon släppte EP:n
Gör det nu 2021. Sara är nu tillbaka med dubbelsingeln Sorgmantel där titelspåret samsas med låten Fräls mig. Sara har imponerat djupt på mig sen hon släppte debutsingeln Tröst 2020. Låtarna är ofta klädda i vemod, men de bär även på flera lager av själsligt lugn. Det är många känslor i livet man känner sig så maktlös inför, men Sara skriver om mötet med dem och får en att känna sig mer mänsklig när man själv möter dem. Rädsla, vemod, sorg, sårbarhet. 

De två nya låtarna handlar om rädslor och hur svårt det både kan vara att våga möta dem och att släppa taget om dem. Både Sorgmantel och Fräls mig är fantastiskt fina låtar där Sara i titellåten vädjar om att hon ”behöver se ditt hjärta slå.” Jon Samuel Lundströms fiol är magisk och bidrar ytterligare till den vemodiga tråden som dras igenom hela låten. Fräls mig beskriver en natt som inte kan hitta ro och en önskan om att bli väckt när allt har blivit bra igen. Låten känns som ett sökande efter hjälp, efter en klippa att hålla fast i medan världen runt om en stormar. 

Jag förstår varför låtarna delar singel då de delar själ på många plan. Fräls mig lyfter verkligen i refrängen, mycket vacker. Det är två sårbara och samtidigt oerhört vackra låtar där Saras röst låter bättre än någonsin.

Lyssna här nedan!