fredag 2 december 2022

Nära Döden - Hur är det fatt?


Nära döden är ett nytt band där medlemmarna har rötter i exempelvis Vakentimmar-bekanta band som Randiga Rut och KNASH, men även i Gluer och Harpun. Bandet släpper i vår sitt debutalbum på Septembernatt Records. 

Första singeln heter Hur är det fatt? och det är en dansant punkdänga där en smittande synth tar över verserna och där refrängen är explosiv. Överlag känns musiken som en fin blandning av medlemmarnas andra band och singeln är definitivt en av årets absolut bästa låtar. Kanske den allra bästa nu när vi snart ska lämna det här året bakom oss. Raderna ”Hur är det fatt med dig egentligen, känns som du försvinner” spelas på repeat i huvudet och består resten av det kommande albumet av låtar med samma kvalitet så kommer det bli ett album jag lär spela gång på gång. 

Låten bär på en fantastisk energi och även om texten, som behandlar en relation som är som spillror av sitt forna jag, en relation som skapar fler frågor än svar, känns tung så gifter den sig perfekt med melodin och får en att vilja bära med sig låten tätt intill hjärtat och tillsammans med vänner explodera tillsammans med låten på nyår. Den bär på fantastiska inre explosioner. Nyårssmällar, fast inombords.

Lyssna här nedan!