onsdag 30 november 2022

I'm Kingfisher - Peer pressure


Senast vi hörde från Thomas Jonssons I’m Kingfisher var på soundtracket till filmen Comedy Queen där han medverkade med låten The pain of happiness. För mig symboliserade låten det dubbla i livet med motstridiga känslor som känns samtidigt. Det är en låt jag ofta återkommer till och det är en av årets absolut bästa låtar. Jag känner fortfarande hur kramen och hugget når hjärtat samtidigt när Bebe Risenfors spelar sin kornett i slutet på låten. Fantastiskt vackert och smärtsamt på samma gång. Thomas senaste album, The past has begun, som släpptes 2020 är ett av de starkaste albumen han har släppt. Children’s atom bomb (där Slowgold gästar), gör fortfarande huvudet till en tårfylld skål. Albumet var ett ganska rakt countryalbum men här på nya singeln möter Thomas sorgsna americana mer jazziga toner. 

Bebe Risenfors gästar igen, liksom Vilma Flood som gästade två låtar på The past has begun. Främst är det Bebes blås som styr låten men Thomas röst, Vilmas körande och Bebes svärta i form av ett instrument når fantastiska höjder ihop. Det är en stor låt som växer för varje gång jag lyssnar. 

Låten är hämtad från kommande albumet Glue som släpps i februari och det är något jag verkligen ser fram emot, fortsätter det såhär starkt kommer albumet utan tvekan vara med på många årsbästa-listor. Thomas musik blir som en vän om nätterna, ett personligt samtal in på småtimmarna. Något som innehåller en skråma, något jobbigt, men som bildar så otroligt vackra toner.

Lyssna här nedan!