fredag 8 april 2022

Musikminne från Jackie Blom


Nysläppta High är en drömsk vacker låt. Det är också debutsingeln från Jackie Blom, Joakim Benons soloprojekt. Joakim är annars mest känd som en av medlemmarna i den fantastiska duon jj, där Elin Kastlander också ingick. Jackie Blom påminner om jj, men detta är mer luftigt, mer åt det folkpoppiga hållet, men det är musik som samtidigt rymmer den drömska stämningen. Idag gästar Jackie Blom bloggen för att berätta om ett musikminne!

Minns. du. mig. 
sakta men säkert tog jag av hennes. mask. 
låg höga på golvet. som kläder. utan kläder. 
märkeskläder. vilka. du vill. jag ville se din. bottenlösa brunn. stick och brinn. is. tunn. 
nattlinne. sommarmorgon. solen i ditt skinn. 
drinkar. fattar. vinkar. blinkar med tredje ögat. dödar dina föreställningar. dramaten. slutsålt. ni minns. säkert. sakta. i backarna släpper jag styret. jag tar allt syre i rummet. i tiden. för sverige. för fostret. i klostret. maskerad. igen. jag kommer. som veronica. som munk. som dimaggio. somnar till tonerna, vibrationerna av tash sultana. du. minns. mig. jackie. blom. dom över död man. det är jag som är. hann. vi. kings. queens. royals. lords. lay me down. crown me. klaveret. 
kronan på mästerverket. 
honan.

/ Jackie Blom

Lyssna på singeln här nedan och kolla in den fina videon!