måndag 10 januari 2022

Ful i kanten


En podd jag gärna vill lyfta är Ful i kanten som drivs av Erica Hallström och Nelly Nahlbom. Nelly känner ni säkert igen sen tidigare då jag intervjuade henne i november i samband med hennes EP-släpp. Hon gör musik under namnet Nelly Malou. Även Erica gör fantastisk musik, då under namnet Cebratrack. Hennes senaste singel heter Fiction. 

Jag har länge känt att vi så gärna pratar om det fina i att visa oss mänskliga, men samtidigt så märks det inte alls i samhället, där våra mest mänskliga sidor ses med förakt nästan. Det är ofta våra prestationer som lyfts i slutändan, det som leder oss någonvart. Samtidigt kan man själv sitta där, inte orka svara på messenger och bara vilja lägga ner för man känner sig inte så genomtänkt som man kanske förväntas vara.
 
Nelly och Erica driver en väldigt mänsklig podd och jag känner att det är jävligt fint. Det är ofta både roligt, öppet och filosofiskt och det är två personer som inte tar sig själva på så stort allvar och väldigt breda ämnen diskuteras. Det är så mycket som diskuteras i podden som på många andra ställen inte alls gör det, men där det sannerligen också borde talas om. Minst lika mycket. Det är en hel del saker som tas upp där jag känner att ”precis så är det.” 

Det känns bra att lyssna på något som känns så mänskligt. Som får en att både nicka igenkännande och känna att man fan inte är ensam om att vara mänsklig. Även om man kan få för sig det ibland - att man är den enda som fuckar upp. Men så är det ju aldrig.

Lyssna på Podden på bland annat Spotify.