onsdag 13 februari 2019

Ludwig Bell - Körsbärsblom i Kungsträdgården


Ludwig Bell knockade mig för första gången när jag råkade se honom på Stay Out West 2010. Hans handklappsvänliga melodier med inte alltid så glada texter är väl allt vad en poplåt ska innehålla. Hans nya låt, Körsbärsblom i Kungsträdgården, som han gjort och framför tillsammans med Peter Morén, är inget undantag. Han beskriver klimatångest och samhällsångest och att inte alltid orka göra något åt det, men en riktig popsång har han i alla fall gjort och jag känner både glädje och en strimma hopplöshet, som en popsång ska få en att känna.

Senaste skivan Jag måste räknat fel släpptes 2013 så jag ser oerhört mycket fram emot våren då fler låtar släpps med samarbeten på varje låt.

Lyssna på Körsbärsblom i Kungsträdgården här nedan: