tisdag 6 januari 2015

Vi behöver ingen konsumtionsterapi, vi behöver kärlek

Precis som de nya moderaterna är precis som den gamla varianten, skattesänkningar för hela slanten, så är även årets version av mig precis som den gamla. Gilla det eller inte! Precis som människor de senaste åren har fas3ats ut så fasas människor ut ur mitt liv för att aldrig dyka upp igen. Vi säger att vi inte har råd att hjälpa andra, ändå slår julhandeln rekord år efter år lik förbannat. Vi lider av tomhet och ägnar oss åt konsumtionsterapi, men det får ingen tomhet att svälta eller torka ut, vi bygger bara högre berg och högre murar, vilket leder till bortflagnad färg och inre skurar. 

Jag söker mest efter trygghet och vill nog mest sova med någon och hållas om. För precis som kommunikation ger tryggare relationsformer och långsiktigt tänkande är grunden för den bästa politiska formen så är att sova med någon den bästa mötesformen - och livsformen. Det råder så mycket hat i världen, det är dags att börja inkämpa lite kärlek och komma ihåg att skratta när vi gör det. Vi behöver ingen konsumtionsterapi, vi behöver kärlek. 

Det pågår ett kallt krig inombords mellan glädjen över att kanske vara något för någon och oron över att inte vara något alls för någon. Ett krig helt utan vinnare, men vilka krig har egentligen någon vinnare? Är det inte så att vi alla förlorar? Vinner den något, den som kommer först, om vinsten gör att vi förlorar all törst? 

Det är en stor skillnad mellan att sova med någon och att sova bredvid någon. Det ena handlar om att sova, det andra handlar om att mötas. Mötas i natten och tillsammans inse att vi inte behöver någon konsumtionsterapi, vi behöver kärlek.

3 kommentarer:

 1. Ja precis just så är det. Och det är så värdefullt just det att sova med någon. Vissa nätter klarar jag tyvärr inte det, att låta någon alls få sova med mig, stänger jag i de stunderna dörren för kärleken och bygger murar som i framtiden riskerar att bli barriärer? Eller är det i balansen att kunna sova med och bredvid som en livslång relation kan bestå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt värdefullt att få sova med någon, just det där att vara tillsammans även när en sover, och inte bara ligga bredvid, utan verkligen att just sova med. Tror inte nödvändigtvis att du stänger något på grund av det, det handlar kanske mest om att hitta någon som accepterar att det är så. Det handlar ju om att alla inblandade måste må så bra som möjligt i relationen, då är det nog viktigt att kommunicera om det och tillsammans hitta en balans som fungerar för båda... kanske? :)

   Radera
 2. Ja det låter riktigt :) Som introvert person kan en ju ibland ha behov av att bara vara i och med sig själv för att inte drunkna, men som du säger är det viktigt att kommunicera kring det och kunna kommunicera kring behoven och i det kunna visa förståelse för varandra. Tror det är viktigt att kunna balansera i varandras behov och kommunicera kring dessa :) Tror jag varit i situationer där jag upplevt att jag stängt ute och motparten uttryckt att de kännt sig utestängda. Det kan vara svårt att få förståelse för, "jag kan inte uttrycka vad det är just nu för jag vet inte riktigt eller jag har inte förmågan att sätta ord på känslan" svår men viktig balansgång..

  SvaraRadera