tisdag 6 januari 2015

Vi behöver ingen konsumtionsterapi, vi behöver kärlek

Precis som de nya moderaterna är precis som den gamla varianten, skattesänkningar för hela slanten, så är även årets version av mig precis som den gamla. Gilla det eller inte! Precis som människor de senaste åren har fas3ats ut så fasas människor ut ur mitt liv för att aldrig dyka upp igen. Vi säger att vi inte har råd att hjälpa andra, ändå slår julhandeln rekord år efter år lik förbannat. Vi lider av tomhet och ägnar oss åt konsumtionsterapi, men det får ingen tomhet att svälta eller torka ut, vi bygger bara högre berg och högre murar, vilket leder till bortflagnad färg och inre skurar. 

Jag söker mest efter trygghet och vill nog mest sova med någon och hållas om. För precis som kommunikation ger tryggare relationsformer och långsiktigt tänkande är grunden för den bästa politiska formen så är att sova med någon den bästa mötesformen - och livsformen. Det råder så mycket hat i världen, det är dags att börja inkämpa lite kärlek och komma ihåg att skratta när vi gör det. Vi behöver ingen konsumtionsterapi, vi behöver kärlek. 

Det pågår ett kallt krig inombords mellan glädjen över att kanske vara något för någon och oron över att inte vara något alls för någon. Ett krig helt utan vinnare, men vilka krig har egentligen någon vinnare? Är det inte så att vi alla förlorar? Vinner den något, den som kommer först, om vinsten gör att vi förlorar all törst? 

Det är en stor skillnad mellan att sova med någon och att sova bredvid någon. Det ena handlar om att sova, det andra handlar om att mötas. Mötas i natten och tillsammans inse att vi inte behöver någon konsumtionsterapi, vi behöver kärlek.