tisdag 6 augusti 2013

Frågor och svar

Var står du politiskt? Skulle du kalla din blogg politisk?
 

Jag bryr mig mycket om miljön och i stort sett alla frågor hör ihop. Mänskliga rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling och en ärlig kamp för dessa saker hittar jag bara till vänster. En grön vänster! Och klart min blogg är politisk då det mesta är politik egentligen. Hur vi tar oss fram, vilken värld vi vill ha och så vidare.

Tror du allt löser sig genom att vi handlar ekologiskt?
 

Nej, alltså, när vi väl handlar tycker jag det är bra att vi gör det medvetet. Men att handla ekologiskt är ju fortfarande att konsumera. Ofta bör vi kanske snarare helt välja bort att konsumera. I den mån det är möjligt. Och allt löser sig inte genom att vi exempelvis slutar handla onödiga saker heller så klart men varje liten sak blir en del av något större.

Varför tror många att bry sig om miljön är att ta ett steg tillbaka?
 

Jag läste en gång att en av de bästa sakerna en kan göra för miljön är att bli kär, då det leder till att en förbrukar mindre energi! Och det är väl något av de finaste steg en kan ta trots allt. Men nej, det är inget steg tillbaka att bry sig, det är ett steg mot nya vägar. Det är fräscht.

Hur fungerar du. Vill du gärna övertala människor om att dina tankar om en bättre miljö, om feminism och så vidare är rätt väg att gå?

 

Jag vill ju gärna tro att det är rätt väg, vilket det kanske inte är, men jag vill gärna tro det. Däremot vill jag inte på något sätt pracka på mina åsikter, men jag vill gärna visa på andra möjligheter.

Vad tycker du om ordet hen?

 

Det är henskt! Ett henvete! Nej, men. Jag anser att hen är ett väldigt bra ord att använda då en känner att det behövs. Sedan är det många som tror att hon och han ska ersättas av hen, vilket väl aldrig har varit tanken. Tycker det är bra när människor läser på innan de dömer, vilket en inte kan kräva så klart, men det är önskvärt.

När blev du så engagerad i olika frågor?
 

Jag vet inte riktigt när allt började, men jag lyssnade mycket på punk i gymnasiet. Kanske började det med det och ju mer en engagerar sig desto mer inser en att allt hör ihop, alla frågor. Det gör det svårt att begränsa sig i sitt engagemang, vilket till viss del så klart är fint!

Vad tycker du om kvinnor som ammar på offentlig plats?

Jag tycker att begränsa amning per definition är samma sak som att begränsa kvinnor. Förstår inte varför folk blir så upprörda vilket de tyvärr blir.

Får man se ut hur man vill om man är feminist?
 

Ja, så klart! Utseende är något en själv ska bestämma över, oavsett vad andra tycker. Att säga att en måste se ut på ett visst sätt blir så exkluderande. Jag siktar mot en värld där alla får se ut precis som de vill utan att bli behandlade på olika vis. Kroppar ska inte vara skyldigheter. En måste ingenting!
 

Vad tycker du om kroppsbehåring?

Tycker det är synd att det ofta blir debatt om det. Tycker att en ska få välja själv om en vill ha hår eller inte, utan att någon ska döma en för det

Du skriver mycket om kärlek. Är du kär jämt?
 

Egentligen så handlar allt om kärlek. Att få vara en hel i en helhet, tillsammans med en annan som är en hel i en helhet. Det är svårt att få kärleken att komma fram i en värld som inte präglas av den, vilket världen på många plan inte gör, men desto större anledning till att försöka! Men jag är inte kär jämt, däremot har jag märkt att kärleken inte styrs huruvida den andra är kär tillbaka. Vilket så klart är både fint och jobbigt.  

Kan man älska någon för mycket?
 

Jag är själv sådan att jag älskar för mycket. Vad som nu är för mycket? Kanske bättre att vara för mycket än för lite? Om den andra är likadan!

När började du skriva poesi? 

Det var längesedan nu och jag kommer fortsätta tills döden skiljer mig åt. 

Vad tycker du är värst av de som är rasister och står för det eller de som säger sig hata rasism men beklagar sig över invandrare vid köksbordet?
 

Då tycker jag att nummer två är värre. De är ju som de förstnämnda bara att de ljuger om det.

Vill du ha barn någon gång?
 

När jag var mindre så ville jag ha ett barn som skulle heta Valentina. Det kommer kanske aldrig bli så men det är en fin dröm. Kanske bör det stanna vid just en dröm också.

Vilken kroppsdel gillar du bäst på tjejer?
 

Sådana frågor har jag rätt svårt för. Jag gillar kärleken, känslan, värmen. Det har nog inte så mycket med kroppsdelar alls att göra. 

Vilken är den bästa filmen du har sett?
 

Jag gillar verkligen Sad Movie. Det är kanske inte den allra bästa jämt, men i stunder är den det. Och stunder ska inte underskattas!

Vad läser du själv för bloggar?
 

Jag läser bland annat Hej Blekk, Fanny, Schmenus, Why my cat is sad, Stökboet och Zettermark med Z och en massa andra!