söndag 4 april 2010

börjar med språk

det är svårare att nå fram till en annan människa
än att nå fram till andra länder
att nå fram till någon annan
kan vara långt nog
då menar jag inte att sträcka fram ett finger och mötas utav hud
utan att sträcka fram känslor och mötas utav respekt och förståelse
tankar är ett samtal med en själv
känslor något som söker efter en dialog med någon annan

jag tycker om när saker växer ihop självständigt
när känslor gör det, när nätter gör det
när två personers framtid gör det
när man färdas genom samma blodomlopp
att lära sig hela meningar som bara består utav rörelser
när tystnaden är bekväm säger den mer än påtvingade ord
tystnad börjar med språk
språk är våra händer som gestikulerar mot varandra
lär mig handens språk
lär mig hur man översätter en kyss med händerna
hur de ska mötas för att jag ska göra mig förstådd
tankar är ett samtal med mig själv
känslor något som söker efter en dialog med dig

2 kommentarer:

  1. Att ens våga sig på ett försök att nå fram är nog dessutom bland det läskigaste som finns. Åh, händer och språk får mig att tänka på the history of love, något om att när det är mörkt så får man använda händerna för att kommunicera, forma ord på varandras kroppar, något sånt.

    Men det var inte det jag skulle säga. Din underbart fina bok damp ner i brevlådan idag. Så jag har precis gjort en kopp te och tagit fram lite fleecefiltar och ska sätta mig med den nu. Givetvis kommer en lägesrapport senare!

    SvaraRadera
  2. vad fint, sanna, du fick se boken innan mig. :) hoppas du blev nöjd med den, känns fint att få stå i din bokhylla. tack, fina du :)

    SvaraRadera