fredag 14 juni 2024

Soulsaga - Daughter of rain (Feat. Hon-har-fått-nog)

Omslag: Kamila Radwan 

Klemens Mattsson gör musik under namnet Soulsaga och det finns mycket som brinner i hans musik. Själv är jag lycklig över att verkligen höra glädjen av att skapa i allt han gör. En del låtar vill skänka glöd till den vars eld har falnat, en del placera hopp där hoppet verkligen hänger löst. Det är omöjligt att inte bli berörd, att inte känna. Hans poetiska ådra tar sig verkligen in i ens egna ådror, in i huvudet och antingen bränns eller känns det. Det världsliga och det mänskliga behandlas och går hand i hand. Allt är en helhet.

Jag minns när jag såg en kille i yngre tonåren som sjöng på Soulsagas låt Den fula ankungen. Det var ett fint och berörande ögonblick. Just den låten är också en av mina favoriter. En annan favorit är Mintkyssar från senaste albumet Eldprovet. Låten Bortom bergen är också fantastisk, som en duett med naturen. 

Nu är singeln Daughter of rain här där Klemens och hans Soulsaga återvänder till engelskan. Det är en låt där Hon-har-fått-nog gästar och det gör hon verkligen med den äran. Låten är som en tonsatt solstråle bort från rädslor och människor som försöker krossa deras kärlek. Jag tänker på fina sommardagar och jag blir verkligen glad av att höra låten. Den känns så oerhört levande och liksom fyller ens ådror med dans.

Lyssna här nedan!