fredag 14 juni 2024

Musikminne från Joe & The Anchor

Foto: Press

Idag har Malmöbandet Joe & The Anchor släppt det första smakprovet från det kommande albumet Coming of age. Singeln Do you wanna give it a shot är en låt om någon som målar ens gråa värld i andra färger och som gör allt ljusare. En nyfunnen kärlek innebär en nyfunnen färg som inte fanns där förr. Texten är omgiven av fina varma slingor och smått drömska landskap och refrängen blir något att sjunga med till gång på gång. Jag själv fann bandet på EP:n Antidote och titellåten därifrån samt den vackra Someone else är fortfarande tapeter över min själ. Idag gästar Joe & The Anchor bloggens serie Musikminne!

2019 såg vi i Maggie Rogers och hennes band i Köpenhamn. Hon hade precis släppt sitt debutalbum och vi passade på att se henne på Europa-turnén. Vi älskade hennes sätt att kombinera elektronisk musik med akustiska element och ljud, så det kändes givet att gå. 

Hon var något av det bästa vi sett live, hennes närvaro var elektrisk och allt lät sinnesjukt bra. Vår sångare blev så inspirerad att han sprang hem från stationen då bussarna slutat gå och lyssnade på Maggie Rogers i lurarna hela vägen, alldeles hög på livet efter kvällens konsert. 

Ett annat grymt musikminne vi har är från The 1975s koncert i Köpenhamn tidigare i år. Deras scenshow på At Their Very Best-turnén är helt otrolig, allt från dekor till inhyrda live-musiker som percussionist, saxofonist och körsångare som skapar ett sound värdigt en arena. Samspelet mellan alla musiker på scen var en glädje att se! Bandets musik har inspirerat oss länge, och deras förmåga att fortsätta växa och utvecklas slutar aldrig att imponera på oss. Den kvällen kommer vi ha med oss länge!

/ Joe & The Anchor 

Lyssna på Do you wanna give it a shot här nedan!