fredag 19 maj 2023

Nära döden - Vill se dig vara vaken


Nära dödens debutalbum Slänger ingenting, som släpptes i februari, är ett av årets bästa släpp. Deras explosiva energi i kombination med Hanna Winbergs fantastiska sång bidrog till en mycket stark debut. De raka texterna om att växa upp och rädslan över vad det ofta innebär för ens liv, ens gnista och ens identitet bidrog till ett starkt vemod över de skrikande gitarrerna. Hela albumet blev en intensiv upplevelse, ett rum fullt av känslor. 

Nu följer bandet upp albumet med singeln Vill se dig vara vaken. Låten är ytterligare en punkpoppig pärla där vi bland gitarrmanglet även får njuta av munspel. Låten behandlar ett ämne som träffar mig hårt, det där att få tiden att räcka till i vardagen. Det är väldigt träffande bara med raderna ”jag vill se dig vara vaken.” När så mycket annat ska få plats i ens liv är det svårt att hitta tiden till de som ligger en närmast hjärtat. 

Låten befäster bandet som något av det mest spännande i musik-Sverige just nu och de gör stor pop av svårigheterna som kommer med att tvingas bli vuxen.

Lyssna här nedan!