lördag 12 november 2022

Nathalie - Svallvågor


Äntligen får vi en ny singel från Nathalie Lidqvist. Jag skrev om hennes tidigare singel Savannen som jag menade var en poetisk pärla. Jag kände igen mig så väl i texten och det musikaliska landskapet var något jag verkligen kände mig hemma i. Nya låten heter Svallvågor och bara man möts av det vackra omslaget, signerat Isak Nygren, så blir man varm inombords. 

Nathalie gör musik som passar perfekt som ett nära samtal om natten, ett samtal som pågår tills båda somnar tryggt. Hennes röst bär både tröst och värme. Svallvågor är som en visa som avslutas med en vacker kornett (Amanda Lindgren från Jeff Elliot spelar), som låter sorgsen och hoppfull på samma gång.

Nathalie sjunger om ”ståplats för oss som är usla på riktigt” och om en tid som aldrig frågat henne någonting alls. Det är mycket om tidens gång och hur allt förändras med tiden, byts om men samtidigt är det inget vemod som raserar något, låten känns snarare som en tröst, som ett grönt löv som hållit sig kvar i den kalla hösten, och vägrar släppa taget. Jag tror det handlar mycket om tryggheten som Nathalie bär i sin röst, att den förmedlar lugn i det som tynger. Jag tycker att det är väldigt vackert.

Lyssna här nedan!