lördag 12 november 2022

Division 7 - Gränsland


Division 7 har precis släppt singeln Gränsland där bandet gästas av både Janne Schaffer och Bromander och det är en singel som skiljer sig en del från de tre tidigare. Det är fortfarande melodiskt, men samtidigt tyngre och mörkare. Mer skitigt sound, mindre dansant. Samtidigt är det som vanligt explosivt och det är bara att höja volymen och känna sig in. Textmässigt så beskrivs saker som faller isär - drömmar, personer och hela planeten. I texten sjungs det ”Jag lutar mig mot att allting måste ta slut.” 

Det är mörkt som sagt men få band är väl så bra på att få mörkret att dansa och försvinna bort, omvandlas till något mer hoppfullt. Bandets texter är välskrivna och bär på fina poetiska metaforer, samtidigt som det explosiva i musiken får en att bara vilja vrida upp volymen, på precis samma sätt som hjärtat vrids upp, blir större och större av alla känslor. 

Om drygt två månader släpps bandets debutalbum Paradis Garage och jag tror att det verkligen kommer bli en indieklassiker som man kommer se tillbaka på med värme om några år.

Lyssna här nedan!