fredag 27 maj 2022

Robert John David - Alla föds vi nakna


Robert John David släpper idag albumet
Alla föds vi nakna, det femte i ordningen. Han har utlovat en mer rockig ljudbild den här gången. Han har synts frekvent i bloggen och jag har tidigare nämnt hans produktiva ådra och att det är vanligt att kvaliteten tummas på när takten är så hög, men Robert har lyckats att hålla en hög kvalitet hela tiden. 

Jag har länge gillat hans texter, som alltid är både välformulerade och tänkvärda. Särskilt märks det här i inledande Allt är förlorat (På flykt) och i storfavoriten Knuffad och retad. Robert skrev den förstnämnda efter att ha mött en ensamkommande flykting. Man märker att Robert blev djupt påverkad av mötet och det är mycket känslor som skär genom hans röst. Knuffad och retad behandlar mobbning och har rader som ”Mig var det ingen som frågade om att sitta på bussen med, om att cykla till sjön med…” och det berör på djupet. 

Det är ett kort album som Robert släpper den här gången. Bara 5 låtar. Den lite rockigare ljudbilden märks främst i Allt som ryms inuti och avslutande Jag skriver min egen sång. Oavsett sound egentligen, är det Roberts texter som fångar mest, han är fantastisk på det - att få in så mycket känslor i orden. Och som vanligt är omslaget gjort av Frida Wallgren och är lika fantastiskt som alltid.

Lyssna här nedan!