måndag 11 april 2022

Musikminne från Inka Ásgeirs


Det nystartade indiebolaget Ingen aning har nyligen signat sin första artist, Inka Ásgeirs. Hennes debutsingel Count me out, som släpptes i mars, är en ljuvlig låt som är som en avskalad resa genom minnen och känslor. Melankolisk men som samtidigt ruvar på något slags hopp. Jag älskar den jazziga tonen. 
Idag gästar Inka Ásgeirs bloggen för att berätta om ett musikminne!

Några minnen jag uppskattar mycket är när jag och min barndomskompis åkte till London för att se 5 Seconds of Summer på O2 Shepherd’s Bush. En rolig konsert då vi båda var i extas över våra dåvarande favoriter. Dedikationen att åka till ett främmande land bara för att se dom är lite komiskt för mig än idag. Detsamma gäller när vi såg Justin Bieber i Stockholm när vi var 13. Minns hur vi stod utanför hans hotell och hur hon vid nått tillfälle springer efter en look alike och skriker “ i love you so much”. 

Men jag uppskattar även alla minnen som skett mer i stunden, lite oplanerat. Som när min familj spelat tillsammans eller stunderna backstage innan körkonserter från gymnasiet. 

Även en kväll som hände rätt nyligen, förra året. Det var när jag och några vänner gick från en konsert till en annan och hamnade till slut på en konsert på Grand i Malmö. Nog en av mina favoritkvällar hittills, stämningen var fin och sällskapet finare!

/ Inka Ásgeirs

Lyssna på Count me out här nedan!