torsdag 6 januari 2022

Lina Englund - Swoon


En EP jag fastnade för i slutet av förra året är Lina Englunds Swoon. Det är något visst med att gå i en mörk och kall storstad och lyssna på Linas sånger. Eller stänga in sig i lägenheten och släcka alla lampor. Bara andas i kapp med mörkret och lyssna. 

Where are you now var tveklöst en av förra årets vackraste låtar. Jag tror att Lina aldrig sjungit vackrare någon annan gång än just i den låten. Hennes röst tillsammans med det jazziga soundet, där nya små detaljer växer upp hela tiden, skapar en fantastisk låt på alla sätt. Det är en tonsatt sorg som känns. Som borrar sig in i kroppen. Det är där EP:n når sin topp, men även i de övriga fyra låtarna dras jag med, särskilt gäller det inledande What if she needs you? och To me it says it all som har en svävande vacker refräng. Jag älskar även kraften i Linas röst och melodin i Into your arms. 

Precis som på albumet War is over har hon samarbetat med vännen David Shutrick och jag tror att de två kan fortsätta skapa vacker musik tillsammans. Detta är sårbart, vackert och stort. Som en varm kram över hjärtat.

Lyssna på Swoon här nedan!